You are in World Architecture > Indonesia > Indonesia (general) > Mantaak > Nelson House

Nelson House

contributed by 159 archdaily, 26 July 2009

 

0 users added this project to their favorites Heart_add Add to favorites

Vote:
 | Rating:
(0 votes)


Views: 3452

 

Description Nelson House:

Architectural concept

   1. To swap the semi private living room area from rear to front part of the land. In doing this, the living will have a “borrowed” view to the adjacent public park.
   2. To elevate the main “ground” floor which consist of living, swimming pool and garden to 3 (three) meter above street level, also to maximize the view to surrounding park.
   3. To give a big, tropical “hat” to the building as a sunshade to the master bedroom at the second floor.

Photographs: Fernando

 

Nelson House Nelson House Nelson House Nelson House Nelson House Nelson House Nelson House Nelson House

Information Nelson House:

Project function:
Description tags:
Address: 
Indonesia



Year end: 
2008

Area: 
750
(m²)


License: 
Attribution-NonCommercial-ShareAlike Creative Commons


Comments to Nelson House:

Author:
anonymous  [login]


Comment on this project or add more information:

Please sign in or sign up first

Nelson House15265 Nelson House15266 Nelson House15267 Nelson House15268 Nelson House15269 Nelson House15270 Nelson House15271 Nelson House15272



URL

Embed




More projects in Architecture of Indonesia

More from 159 archdaily