You are in World Architecture > Indonesia > West Java > Kebonseureuh > Natasha Skin Care

Natasha Skin Care

contributed by 159 archdaily, 26 July 2009

 

0 users added this project to their favorites Heart_add Add to favorites

Vote:
 | Rating:
(0 votes)


Views: 5990

 

Description Natasha Skin Care:

The building is about 1,000 square meter building coverage and located at the heart of the city in Bandung. The client want to make something iconic for the architecture as it will be launch as their first new building concept. The program will consist of huge lobby which also serve as a reception and waiting area, a drug store, doctor’s room and twenty two treatment room. The other requirement is service and storage area which have to be attached to the reception due to very high traffic between that two particular area.

Base on the function and other basic requirement we try to generate a design theme from the nature of human skin which is have a elastically and semi permeable character. The skin is analogize with the building “skin” which using a curtain wall using a laminated glass with a fabric inside, randomly mixed with some part using a mirror at the inside. This mix of material give a sense of vibrant and translucent quality as if it is a part of an outer surface of human skin.

The “skin” also “stretching” as a room program from inside and outside protruding the “skin”.

This whole building is envelope by a very outer, hard skin which is analogize by a part of perimeter wall and flat roof.

The interior was arrange with a white,creamy and goldish colour scheme to give an impression of clean, high tech, cozy and a touch of exclusivity.

Using illuminated translucent acrylic box, the reception area is composed as a parallel of two horizontal glowing box, running along until protruding the building skin.

The main stair to reach the treatment room at second floor is shaped with a curvature line to symbolized feminism or beauty. Second floor composed with two align corridor that leads to each rooms. Colour scheme is using white pallet as a “canvas” and give a colour with the flower graphic artwork.

Hanging glowing acrylic box running along the ceiling corridor as an accent.

Photographs: Hartama Barus

 

Natasha Skin Care Natasha Skin Care Natasha Skin Care Natasha Skin Care Natasha Skin Care Natasha Skin Care Natasha Skin Care Natasha Skin Care

Information Natasha Skin Care:

Description tags:
Address: 
Bandung, Indonesia



Year end: 
2007

Area: 
1000
(m²)


License: 
Attribution-NonCommercial-ShareAlike Creative Commons


Comments to Natasha Skin Care:

Author:
anonymous  [login]


Comment on this project or add more information:

Please sign in or sign up first

Natasha Skin Care15193 Natasha Skin Care15194 Natasha Skin Care15195 Natasha Skin Care15196 Natasha Skin Care15197 Natasha Skin Care15198 Natasha Skin Care15199 Natasha Skin Care15200



URL

Embed




More projects in Architecture of Indonesia

More from 159 archdaily